Görüş ve düşüncelerinizi bize ulaştırabilirsiniz.

mail

info@marines.com.tr

mail Marines_telefon

Sagun Grup İhracat Liderliğiniz Sürdürüyor.

► 14.06.2013


Yarım asırlık başarılı geçmişi paralelinde su ürünleri işleme ve ihracatı alanında hizmet veren Sagun Grup, ISO 9001 ve HACCP kalite güvence belgeleri ve TSE üretim standartlarına sahip olarak hizmetlerini sürdürüyor. Türkiye' nin 500 büyük sanayi kuruluşundan biri olan Sagun Grup, sektöründe en çok ihracat yapan şirketlerin başında yer alıyor. Grup Sagun, 10 ayrı üretim ve depolama tesisi ile sektöründe dünyanın sayılı kuruluşları arasında bulunuyor. Gıda üretim alanında tüm kalite güvence sertifikalarına sahip olan dünya standartlarındaki tesislerinde, Türk Gıda Kodeksi' ne uygun olarak üretim yapıyor. 50 yılı aşkın süredir yüksek standartlara sahip ürünlerini 5 kıtada ABD' den Japonya' ya, Almanya ve İngiltere' den Fransa' ya kadar birçok ülkeye ihraç ediyor. 

Adana, Akyazı, Antalya, Erzincan, Tekirdağ, İpsala, Isparta, İstanbul ve Samsun' da bulunan tesislerinde çalışmalarını başarıyla devam ettiren kuruluşun Libya ve Mısır' da yatırımları bulunuyor. 200 den fazla ürün çeşidi ile Marines Su Ürünleri, 50 yılı aşkın deneyime sahip Sagun Grup güveni ve titizliği ile üretiliyor. Ürünler Türkiye genelinde yaygın dağıtım ağı ve güçlü frigofrik araç filosuyla Marines Gıda A.Ş. tarafından Türk tüketicisi ile buluşturuluyor. Ayrıca Türkiye' nin ilk orkinos üretme çiftliğini kuran ve bu alanda öncülük eden firmasıdır. 

Sagun Grup günümüzde üçüncü kuşak temsilcisi Tuncay Sagun tarafından yönetiliyor. Alanında öncü bir konumda bulunan firmanın çalışmalarına yön veren Tuncay Sagun, önümüzdeki dönemde yapacaklarını anlatarak şu bilgileri verdi. 

"Yeni projelerimizi desteklemek, Libya ve Mısır' da bulunan yatırımlarımızı artırmak olacak. Çünkü oralarda avcılık sahası ve piyasa daha bakir ve bu nedenle oralarda büyümeyi hedefliyoruz. Türkiye' de balıkçılık piyasasında çok iyiyiz. Ben her zaman şunu söylüyorum. Karadeniz çocuğu doğuştan balıkçı oluyor. Allah vergisi bir balıkçılık meziyetimiz olduğu için o sahada iyiyiz ve yurtdışında da aynı ölçüde ilerleyeceğiz. Libya' da orkinos çiftliği ve avcılığı konusunda geçen yıl iş yaptık. Bu yıl ve gelecek sene devam edecek şekilde sürdüreceğiz. Mısır, Akdeniz' e kıyısı olmasına rağmen balıkçılık konusunda çok gerideler. Orada yetiştiricilik konusunda girişimlerimiz var. Orkinos büyük kalemlerden bir tanesi. Onun dışında çupra ve levrek olacak. 


Türkiye' de 10 tane fabrikamız var. Tesislerimiz Avrupa normlarında ihracat yapabilen kapasitededirler. Balıkçı olunmaz balıkçı doğulur. Sonradan balıkçı olanlar bu işi sürdüremediler. Balıkçı doğacaksın ki bu işi sürdürebilesin. Bize babam zamanında çok yardımcı oldu ve işi her ayrıntısına kadar öğretti. Şimdi ise oğlum çok iyi bir eğitim alıyor ve gümbür gümbür geliyor. Oğluma şimdi sorduklarında başka iş demiyor, balıkçılık diyor."

Etiketler :

Sagun Grup , Marines , İhracat , TSE

Marines Hakkında

1960 yılından itibaren su ürünleri işleme ve ihracatı alanında hizmet veren Grup Sagun, Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında, sektöründe ihracat lideridir. Geçtiğimiz yıl su ürünleri sektöründe gerçekleştirdiği ihracat rakamlarıyla Birincilik ödüllü almış ve başarısını kanıtlamıştır.