Share your opinions and thoughts with us

mail

info@marines.com.tr

mail Marines_telefon

Sagun Balıkçılık, Fishbox ile 'herkese balık' yedirecek

> 14.06.2013

Türkiye'nin ilk özel balık halini kuran Sagun Balıkçılık, şimdi de 'Fishbox' adlı büfelerde balık ızgara, salata ve helvadan oluşan mönüyü 4.90 liraya satacak.

3 çeşit balığı Fishbox'a alıp tüketimi 14 kiloya çıkaracak

Türkiye'nin ilk özel balık halini kuran Sagun Balıkçılık, şimdi de 'Fishbox' adlı büfelerde balık ızgara, salata ve helvadan oluşan mönüyü 4.90 liraya satacak.

Büfelerin sayısını 100'e ulaştırmak isteyen şirket 'herkese balık' yedirmek amacıyla yola çıkıyor. Kasım ayında açılan Türkiye'nin ilk özel balık halinin sahibi olan Sagun Balıkçılık, Türkiye'yi balık büfeleriyle tanıştırmaya hazırlanıyor. Büfelerin ilki deneme amacıyla kısa bir süre önce İstanbul'da faaliyete geçti. Türkiye'nin farklı bölgelerine yayılmış 10 tesisi olan ve üretiminin yüzde 60'ını ihraç eden Sagun Balıkçılık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Sagun, 'Nüfusumuz artıyor, balık tüketimi de yaygınlaşıyor. Balıkçılık sektöründe kişi başına tüketimi 8.5 kg'dan 14 kg'a çıkarmayı hedefliyoruz. İlk büfemizi İstanbul'da açacağız, daha sonra da İzmir ve tatil yörelerini düşünüyoruz. Franchising sistemiyle yaygınlaşacağız. İstanbul'un dışında ikinci şubemizi Gaziantep'e açabiliriz' dedi.

Fishbox'ların mönüsünde uskumru, mezgit ve panga özel bir sosla marine edilip ızgarada pişirilecek, farklı ekmek ve sos seçenekleriyle sunulacak. Yanında da salata ve helva olacak. Helvaların ücretsiz olduğu bu mönünün fiyatı ise 4.90 TL olarak belirlenmiş. Şirketin hedeflediği büfe sayısı ise 100. Sagun Balık Hali'nin, Avrupa'nın da ilk özel balık hali olduğunu belirten Tuncay Sagun, 'Henüz 2 ay bile olmadı ama çok büyük ilgi görüyoruz. Belirli bir standartta ürünler satılıyor' şeklinde konuşuyor. Restoranların yanı sıra bireysel müşterilerin de büyük ilgi gösterdiğini belirten Sagun, 'Özellikle hafta sonları aileler geliyor ve alışveriş yapıyorlar' diyor.

Yunanistan'da şirket almayı planlıyor

Türk balıkçılığının ekonomiye katkısının ancak son yıllarda anlaşıldığını söyleyen Tuncay Sagun, 'Birkaç yıl öncesine kadar özellikle de Yunan şirketleri çok sayıda şirket satın alıyordu. Ancak artık biz de yerimizi güçlendirdik' dedi. Artık yurtdışına açılmalarının gerektiğini belirten Sagun, bu yıl Yunanistan'da şirket satın alacaklarını söyledi. Yunanistan'da devletin balıkçılığa büyük destek verdiğini kaydeden Sagun 'Buradaki tesisimizle Avrupa'ya daha kolay ulaşacağız. Aslında Sagun Avrupa'da bilinen bir marka, birçok ülkede ürünlerimiz var ama Yunanistan'daki şirketimizle gücümüzü artıracağız' diye konuştu.

Tags :

Fishbox, Sagun Balıkçılık, Herkese Balık, Balık Izgara

About Marines

Group Sagun has been dealing with Seafood production and exportation since 1960. Currently Sagun Group is among top 500 Manufacturing companies in Turkey and in 2012 was awarded as a leading Seafood Exporter.